Politika korišćenja kolačića – obaveštenje o privatnosti i kolačićima

O politici kolačića

Ova Politika kolačića objašnjava pojam kolačića i načine njihove upotrebe. Molimo pročitajte ovu politiku kako biste razumeli šta su kolačići, kako ih koristimo, koje vrste kolačića primenjujemo, odnosno koje informacije sakupljamo putem kolačića i na koji način se te informacije koriste i kako da kontrolišete opcije kolačića. Za više informacija o tome kako koristimo, skladištimo i čuvamo Vaše lične podatke, molimo pogledajte našu Politiku privatnosti.

U svakom trenutku možete promeniti ili povući svoju saglasnost u Izjavi o kolačićima na našem veb-sajtu.

U našoj Politici privatnosti možete saznati više o nama, načinu na koji nas možete kontaktirati i načinu na koji obrađujemo lične podatke.

Vaša saglasnost se odnosi na sledeće domene: veraltis.rs

 

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste za skladištenje manjih informacija. Kolačići se čuvaju na Vašem uređaju kada se veb-sajt učita u Vašem pretraživaču. Ovi kolačići nam pomažu da obezbedimo pravilno funkcionisanje veb-sajta, da poboljšamo bezbednost veb-sajta, da pružimo bolje iskustvo za korisnika, da razumemo kako veb-sajt funkcioniše i da analiziramo i otkrijemo šta funkcioniše i čemu je potrebno poboljšanje.

 

Kako koristimo kolačiće?

Kao i većina onlajn servisa, naš veb-sajt koristi kolačiće prve strane i kolačiće drugih servera za više svrha. Kolačići prve strane su najviše neophodni za pravilno funkcionisanje veb-sajta i oni ne sakupljaju nikakve lično prepoznatljive podatke.

Kolačići drugih servera koji se koriste na našim veb-sajtovima najviše se primenjuju radi razumevanja funkcionisanja veb-sajta, načina na koji Vi koristite naš veb-sajt, kao i radi obezbeđivanja sigurnosti naših usluga, prikazivanja oglasa koji su odgovarajući za Vas i za obezbeđivanje boljeg i poboljšanog iskustva za korisnike i ubrzavanje Vaših budućih aktivnosti na našem veb-sajtu.

 

Koje vrste kolačića koristimo?

Osnovni: Neki kolačići su neophodni kako biste mogli u potpunosti pravilno da koristite sve funkcionalnosti na našem sajtu. Oni nam omogućavaju da održavamo korisničke sesije i da sprečimo sve bezbednosne pretnje. Ovi kolačići ne prikupljaju i ne čuvaju lične informacije. Na primer, ovi kolačići Vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i da ubacite proizvode u korpu i da bezbedno izvršite plaćanje.

Statistički: Ovi kolačići čuvaju informacije poput broja posetilaca veb-sajta, broja jedinstvenih posetilaca, informacije o tome koje su stranice sajta posećene, o izvoru posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko dobro veb-sajt funkcioniše i šta možemo da poboljšamo.

Marketing: Naš veb-sajt prikazuje oglase. Ovi kolačići se koriste za personalizovanje oglasa koje Vam prikazujemo kako bi Vam isti bili od značaja. Ovi kolačići nam takođe pomažu da pratimo efikasnost oglasnih kampanja.

Informacije koje se čuvaju u ovim kolačićima mogu koristiti i provajderi oglasa kako bi Vam prikazivali oglase i na drugim veb-sajtovima u pretraživaču.

Funkcionalni: Ovi kolačići pomažu određenim pratećim funkcijama na našem veb-sajtu. Ove funkcije uključuju ubacivanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja sa veb-sajta na društvenim mrežama.

Preference: Ovi kolačići nam pomažu da čuvamo Vaša podešavanja i preference pretraživanja, poput jezika, kako biste imali bolje i efikasnije iskustvo pri budućim posetama našeg veb-sajta.